Au fost desemnaţi câştigătorii contractului pentru corvetele militare

Compania franceza Naval Group in asociere cu Santierul naval Constanta a fost declarată câștigătoare a contractului pentru corvetele militare.

Decizia vine pe fondul retragerii contestației depuse de compania italiană Fincantieri, scrie G4 media.

Pentru achiziționarea a 4 corvete necesare înzestrării Armatei Române au fost alocate 1,6 miliarde de euro.

La licitație ramasera in cursa olandezii de la Damen, francezii de la Naval Group și italienii de la Fincantieri.

Anunțarea câștigătorului contractului a fost insa aminata de mai multe ori, in urma unor contestații si suspendari ale procedurii de achiziţie.
Ofertele au fost urmatoarele:

– Naval Group – nava Gowind 2500 cu propulsie hibridă diesel-electircă CODLAD și soluții de înarmare europene cu rachete MBDA: rachete anti-aer VL Mica și rachete anti-navă Exocet. Preț ofertat (pe surse): 1,2 miliarde de euro

– Damen – corveta Sigma 10514 cu propulsie hibridă diesel-electrică CODOE cu soluții de înarmare americane: rachete anti-navă Harpoon de la Boeing, rachete de apărare anti-aeriană de la Raytheon, sonar de la General Dynamics și sistem tactic Thales. Preț ofertat (pe surse): 1,25 miliarde de euro.

– Fincantieri – o corvetă bazată pe clasa Abu Dhabi – denumită Abu Dhabi Enhanced – cu propulsie diesel-diesel CODAD și soluții de apărare europene cu rachete MBDA: rachete anti-aer VL Mica și rachete anti-navă Exocet. Preț ofertat (pe surse): 1,34 miliarde euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS