Confidenţialitate

Au fost arestați alți 2 suspecți în legătură cu atentatul din Manchester

Poliţia britanică a arestat încă două persoane în legătură cu atacul sinucigaş de luni, de la Manchester Arena, după concertul cântăreței Ariana Grande. 22 de persoane au murit și 100 au fost rănite, în urma atentatului sinucigaș.

În total, 11 persoane sunt reținute în acest caz și interogate. Printre acestea, frații lui Salman Abedi, cel care s-a aruncat în aer în noaptea de luni.

Un bărbat de 44 de ani a fost arestat vineri la Manchester, “însă aceasta este o anchetă care evoluează rapid şi ţinem opţiunile deschise în această etapă”, se arată într-un comunicat al forţelor de ordine. Două persoane au fost eliberate fără nicio acuzaţie.

Vineri,  şeful diviziei de contraterorism din cadrul Poliţiei din Londra, Mark Rowley, a declarat că  o “mare parte a reţelei” aflată în spatele atacului de luni, de la Manchester, a fost arestată. El nu a exclus, însă, noi reţineri.

Părinții atacatorului din Manchester sunt refugiați libieni. Ei au fugit inițial la Londra, înainte de a se stabili la Fallowfield, un cartier din sudul zonei metropolitane din Manchester.

MĂSURI DE SECURITATE RIDICATE ÎN ACEST WEEKEND ÎN MAREA BRITANIE

În toată țara au loc 1300 de evenimente publice, în acest weekend. Nivelul alertei teroriste a fost ridicat la maximum în ţară după atentatul revendicat de Statul Islamic, care a ameninţat cu alte atacuri. Numărul polițiștilor care patrulează străzile a crescut. Sute de polițiști asigură paza și liniștea publică, mai ales în zonele Wembley și Hampden Park unde au loc finalele la fotbal. De asemenea, are loc și un maraton, Great Manchester Run.

Poliția încurajează lumea să iasă din case, dar să fie vigilentă. Șeful diviziei de contraterorism din cadrul Poliţiei din Londra, Mark Rowley a dat asigurări că sunt progrese foarte mari în acheta privind atentatul sinucigaș din Manchester.

Totuși, “este foarte important ca oamenii să își continue planurile, să meargă în locuri publice, la cumpărături, să își vadă de viețile lor. Am luat măsuri pentru siguranța cetățenilor. Vor fi sute de polițiști înarmați sau nu pe străzile din Marea Britanie, pentru a proteja cetățenii, “a spus șeful diviziei de contraterorism din cadrul Poliţiei din Londra.

Ariana Grande anunță un concert caritabil în memoria victimelor atentatului din Machester 

Starul pop Ariana Grande a declarat că va susţine un concert caritabil în memoria victimelor din atentatul cu bombă care a avut loc luni, în timpul concertului său de la Manchester. Atentatul de luni, în care au murit 22 de persoane şi alte 100 au fost rănite, mulţi dintre ei tineri, a avut loc după ce cântăreaţa încheiase concertul. Ea şi-a anulat multe dintre concertele programate în Londra şi în Europa până pe 5 iunie.

Ariana Grande, în vârstă de 23 de ani, a spus într-un mesaj pe Instagram, că data concertului nu a fost încă stabilită.

Mă voi reîntoarce în curajosul oraş Manchester pentru a petrece timp alături de fanii mei şi pentru a susţine un concert de caritate în onoarea lor şi pentru a strânge bani pentru victime şi familiile lor… Voi anunţa detaliile când totul va fi confirmat“, a scris Grande.

Ea a publicat pe Twitter un link pentru o strângere de fonduri dedicate victimelor, organizată de Manchester Evening News, care a adunat până acum 2,1 milioane de dolari.