Atenționare de călătorie pentru SUA: Condiţii meteo severe şi inundaţii masive în Texas

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, că statul Texas – zona extinsă a oraşului Houston – se confruntă cu inundaţii masive cauzate de furtuna tropicală „Harvey”, ceea ce a condus la evacuarea a peste 17.000 persoane şi la perturbarea gravă a tuturor activităţilor în oraşul Houston şi împrejurimi.

Conform prognozelor, precipitaţiile se vor extinde în următoarele zile în cea mai mare parte a zonei de sud-est a statului Texas.

„Cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în aceste zone sunt sfătuiţi să acorde maximă atenţie anunţurilor autorităţilor americane. De asemenea, persoanele care au cunoştinţă despre cetăţeni români aflaţi în stare de dificultate ca urmare a acestor condiţii speciale sunt rugate să contacteze Ambasada României la Washington pentru acordarea asistenţei necesare, în coordonare cu autorităţile americane locale”, informeaza Ministerul de Externe de la Bucuresti.

Solicitările de asistență consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA – secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de urgență al Secţiei Consulare: +12024208350.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS