Atentate Bruxelles: Mai multe țări europene au sporit măsurile de securitate

În urma atentatelor de la Bruxelles, mai multe țări europene au sporit măsurile de securitate pe aeroporturi, la metrou și în gări.
La Londra și Paris, au fost convocate ședințe de urgență, iar populația este sfătuită să evite deplasările.

Premierul britanic, David Cameron a convocat o ședință a comitetului de urgență la Londra. Oficialul britanic a spus că este șocat și îngrijorat de ceea ce s-a petrecut la Bruxelles. El a anunțat că Marea Britanie va face tot ce poate pentru a ajuta.

Și în Franța, președintele François Hollande i-a convocat într-o ședință de urgență pe ministrul de interne și cel al apărării.

”Am decis să suplimentăm cu 1.600 de persoane numărul polițiștilor și al jandarmilior care să se ocupe de controale la frontiere, în transporturile aeriene, maritime și feroviare”, a anunțat ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, care le-a cerut prefecților să întărească securitatea în gări, porturi și aeroporturi.

Oficialul francez a precizat că accesul la mijloacele de transport în comun va fi permis numai persoanelor care dețin tichet de călătorie și prezintă cartea de identitate.

Oricum, francezii sunt sfătuiți să își limiteze deplasările. Franța se afla oricum în stare de urgență încă de anul trecut, după atentatele de la Charlie Hebdo.
Măsurile de securitate au fost suplimentate și pe aeroporturile din Germania, Marea Britanie, Italia și Ungaria. Oficialii de la Budapesta au anunțat că nu au fost impuse restricții pentru călători, dar forțele de securitate sunt prezente pe aeroporturi, la metroul din capitala Ungariei și în gări.
Și în Olanda a fost întărită paza militară pe aeroporturi și la graniță, iar pasagerii de pe aeroporul Schipol au constatat că avioanele au întârzieri mari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS