Astăzi începe ”FESTIVALUL Internațional de Teatru” de la SIBIU – 2015

”Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu” a ajuns la ediția cu numărul 22.

Până pe 21 iunie – adică timp de 10 zile – spectatorii vor avea acces la peste 400 de evenimente: spectacole de teatru, dans, muzică și circ.

La Sibiu s-au adunat 2500 de artiști din 70 de țări.

Reprezentațiile vor avea loc în 67 de locații, atât în teatrele din oraș cât și în spații publice.

Organizatorii estimează că zilnic, 65.000 de spectatori vor asista la reprezentațiile din Sibiu.

Până acum s-au vândut peste 15.000 de bilete iar 40 de spectacole sunt deja ”sold out”.

Președintele ”Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu”, Constantin Chiriac (AUDIO)


 

 

focus-040615

 

În prima zi a FITS 2015 de remarcat este revenirea trupei Deutsches Theater Berlin  după 5 ani la Sibiu cu un spectacol realizat pe un text al tinerei autoare Marianna Salzmann: „Mameloschn – limba în care să ne înţelegem cu toţii” (reprezentația se reia la Teatrul Radu Stanca).

Născută în 1985, Marianna Salzmann a crescut în Moscova şi a studiat Scrierea Creativă în Teatru la Universitatea de Arte din Berlin. În 2012 a primit premiul Kleist Prize acordat Tinerilor Dramaturgi pentru piesa sa „Muttermale Fenster blau”. Spectacolul prestigiosului teatru berlinez este regizat de Brit Bartkowiak și vorbește despre trei femei, trei generaţii, trei stiluri de viaţă: bunica, mama şi fiica. Ce însemna să fii evreu cu 50 de ani în urmă în Germania comunistă şi ce înseamnă în Germania de astăzi? Întrebări legate de identitate, apartenenţă şi patrie sunt explorate în contextul anti-semitismului latent din Germania de Est – despre care Clara, mama, a învăţat din propria experienţă tragică. Chiar dacă vremurile s-au schimbat şi s-au adoptat anumite libertăţi, întrebările fundamentale rămân aceleaşi.


Prima seară a FITS 2015 aduce și două reprezentații ale  companiei de circ „Les 7 doigts de la main” (Canada), a doua mare companie de circ din lume după ”Cirque du Soleil”. Spectacolul „Ingredientele circului” a fost programat de la ora 17:00, respectiv ora 22:00, la BRD Scena 9.

Ingredientele-circului-110615

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS