Confidenţialitate

Director executiv World Vision Romania: „Un copil care nu este iubit este un copil care nu are speranță și nu are viață” | VIDEO

Mihaela Nabăr, directoare executivă World Vision Romania, a fost invitata Adrianei Nedelea în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Mihaela Nabăr spune că un copil neiubit este „un copil care nu are speranță și nu are viață”. Mai spune că România nu știe să demonstreze că-și iubește copiii.

„Un copil care nu este iubit este un copil care nu are speranță și nu are viață. Este foarte clar. De aceea, umblăm în fiecare zi prin toate comunitățile rurale. Este foarte posibil să nu fie iubit un copil în acel moment de către unul din părinții lui, dar este imposibil ca cineva să nu iubească un copil”, a spus Mihaela Nabăr la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihaela Nabăr: „Toți copiii din rural spun că bunăstarea lor este dependentă de iubirea celor din jurul lor”

„România nu știe să demonstreze că-și iubește copiii pentru că dacă mă uit la ultimul nostru aport publicat înainte de Ziua Copilului, pe 30 mai, copiii noștri ne spun – și copiii și adolescenții în egală măsură – toți copiii din rural spun că bunăstarea lor pe primul loc este dependentă de iubirea celor din jurul lor și de o atitudine pozitivă față de viață și de ceea ce se întâmplă – adică s-au săturat de presiuni”, a explicat Mihaela Nabăr la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihaela Nabăr: „Soluții sunt. Cred că ceea ce ne lipsește este acel acum să începem să facem, dacă nu ieri, nu mâine”

„Am avut de foarte multe ori senzația că nu se mișcă lucrurile în ritmul în care muncim și nu suntem singurii care muncim pentru că suntem mai mulți. Dacă am fi puțini ar fi foarte complicat.

Se întâmplă lucruri, dar se întâmplă, problema este în România cu ritmul cu care se întâmplă lucrurile. La capitolul viteză și schimbare și arderea etapelor avem foarte multe lucruri – date avem, soluții am avea, modele care acționează și pe zona de educație, pe zona de protecție, pe zona de participare a copilului am avea. Soluții sunt. Cred că ceea ce ne lipsește este acel acum să începem să facem, dacă nu ieri, nu mâine”, a spus Mihaela Nabăr la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mihaela Nabăr: „A crescut de 10 ori violența în familie”

Pornografia infantilă s-a triplat în ultimii ani, iar zilnic, în România, un minor este violat sau agresat sexual.

„Aceste date vin și după o pandemie în care știm foarte bine despre copii că au stat mai degrabă în casă nu au mai ieșit, nu au mai avut sau le-au lipsit acei oameni din cercul de siguranță, acei parteneri ai lor – fie că vorbim de școală, fie că vorbim despre prietenii lor. Am constatat în studiile noastre: cu cât copiii au stat mai mult în familie, cu atât au fost expuși riscului de abuz și violență.

A crescut de 10 ori violența în familie. Este foarte clar că acesta este și un efect al pandemiei, dar dacă ar fi să mă uit la toți indicatorii legați de abuzul sexual, de violența asupra copilului, de neglijența copilului, aș lega-o foarte mult de educație, de lips accesului la informație”, a mai spus Mihaela Nabăr la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește aici întreaga emisiune „Piața Victoriei” moderată de Adriana Nedelea

Sursa foto: Unsplash

Citește și: Satu Mare: Un tânăr de 15 ani, fără permis și sub influența drogurilor, s-a răsturnat cu mașina furată de la tatăl său