Confidenţialitate

Timișoara: Un profesor universitar, condamnat în primă instanță pentru că a umilit o elevă la examenul de bacalaureat din 2017 | AUDIO

Un profesor universitar din Timișoara, care a umilit o elevă la examenul de bacalaureat derulat acum cinci ani, a fost condamnat în primă instanță. Bărbatul a fost găsit vinovat de judecătorii care au analizat cazul, iar printre probele la dosar a fost și înregistrarea video cu incidentul respectiv.

Cornel Velescu, doctor inginer și șef de lucrări în cadrul Politehnicii Timișoara, a fost condamnat pentru infracțiunea de purtare abuzivă.
Judecătoria Rădăuți i-a aplicat o condamnare de 4 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani. Sentința penală nu este însă definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

Profesorul și-a ieșit din minți când eleva s-a prezentat în fața comisiei cu permisul de conducere în locul cărții de identitate

Fapta pentru care s-a ajuns la acest proces s-a petrecut la centrul de examen din cadrul Colegiului Tehnic din Rădăuți, unde Cornel Velescu a fost desemnat președinte la examenul de bacalaureat din 2017. Profesorul și-a ieșit din minți când o elevă s-a prezentat în fața comisiei cu permisul de conducere, motivând că a pierdut buletinul.

Șeful comisiei a insultat eleva și a încercat să o scoată cu forța din sala de examen

Fata a fost insultată de șeful comisiei, care a încercat să o scoată cu forța din sala de examen. Eleva a izbucnit în plâns și doar după insistențele celorlalți profesori a fost primită în examen, pe care l-a luat cu nota 8,45.

Trei instanțe de judecată i-au dat câștig de cauză elevei

Pentru că s-a simțit jignită, fata a depus plângere penală, dar l-a acționat pe profesor în judecată și pe căile civile. Trei instanțe de judecată i-au dat câștig de cauză, iar Cornel Velescu a fost obligat la plata a 5.000 de lei cu titlu de daune morale.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: România în Direct: Actrița Viorica Vodă: ”Am fost hărțuită sexual de regizori și directori de teatru”. Cât de răspândită este hărțuirea sexuală în România? | VIDEO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.