Asociația Elevilor din Constanța dă în judecată Guvernul

Asociația Elevilor din Constanța a chemat în instanță Guvernul, Ministerul Educației, Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării.

Elevii cer anularea unei hotârâri de guvern despre care spun că blochează acordarea reducerilor pentru transportul județean.

“Cerem anularea hotărîrii de guvern 309 pe 1996, astfel încît reducerile pentru elevi să poată fi acordate de către Consiliile Județene, să nu mai presupună alocarea de bani de la Ministerul Educației către școli – lucru care oricum nu s-a întîmplat, iar Ministerul Educației și Cercetării, din cîte am înțeles, nu-l recunoaște ca fiind adevărat, deși, în același timp, tot ei aplică acea HG din 1996. Deci se contrazic oarecum”, a spus la Europa FM președintele Asociaței Elevilor din Constanța, Andrei-Mihai Tănase.

Este al doilea demers în instanță după ce inițial elevii au dat în judecată Consiliul Județean Constanța pentru că sunt obligați să achite integral costul călătoriei şi apoi să se prezinte la unităţile de învăţământ, pentru decontare.

Tribunalul Constanța a respins cererea inițială, motivând că nu este de responsabilitatea autorității locale să acorde reducerile, deoarece actele normative pe care se bazează aceste reduceri țin de Ministerul Educației.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS