Confidenţialitate

Dr. Horațiu Vultur: Nimeni nu conștientizează ceea ce se întâmplă dupa cortină! De mai bine de o lună agitația și stresul din spital este de nedescris!

Într-un mesaj de mulțumire transmis viziere.ro, după ce a primit pentru spitalele unde lucrează viziere necesare personalului medical dar și celor care lucrează cu pacienți suspecți sau infectați COVID-19, Asist. Univ. Dr. Horațiu Vultur, de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, vorbește despre încercările dificile prin care trece împreună cu ai săi colegi aflați în linia întâi a luptei cu coronavirus în România.

”Din exterior, prin prisma izolării la domiciliu cât și prin faptul că populația nu frecventează acum spitalele, nimeni nu conștientizează ceea ce se întâmplă dupa cortină!

De mai bine de o lună agitația și stresul din spital este de nedescris! Volumul de muncă s-a redus din perspectiva numărului de pacienți care se prezintă la Spital pentru evenimente acute, însă acele cazuri care ajung testează capabilitățile medicale și de îngrijiri la maximum!

Acestora li se adaugă noile protocoale de protecție și individualitatea cazurilor pozitive de Covid19 privind tratamentul”, scrie Asist. Univ. Dr. Horațiu Vultur, de la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, care a creat și un site pentru asistența pediatrică, mai ales în această perioadă, și de la distață – pedmed.ro.

Programul Viziere.ro s-a născut pe 18 martie, când mai mulți tineri fondatori de startup-uri i-au invitat, pe Facebook, pe toți cei care au nevoie de un astfel de dispozitiv să le scrie. Apoi, Viziere.ro a încheiat un parteneriat cu Societatea Studenților în Medicină din București și a primit mii de cereri în doar câteva zile.

Acum, în baza de date a inițiativei sunt încă 200.000 cereri de la cadre medicale, ambulanțieri, farmaciști, personal DSU sau jandarmi care se află în prima linie de acțiune. Într-o lună, echipa Viziere.ro a reușit să producă și să doneze 115.000 de viziere către oamenii din linia întâi a luptei cu coronavirus în România.

Vlad Măcelaru și Mihai Toma, cei doi tineri care au creat viziere.ro, au fost numiți de Europa FM oameni de milioane, la finalul lunii martie, interviul cu ei putând fi găsit pe europafm.ro.

Grupul de Comunicare Strategică
a anunțat, sâmbătă, alte 11 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanțul epidemic urcă la 12.732 de cazuri în România. Bilanțul cazurilor mortale urcă la 755.