Confidenţialitate

Oameni de Milioane: Vlad Măcelaru și Mihai Toma, ”îngerii păzitori” pentru medici care au creat VIZIERE.RO – VIDEO

Solidaritatea de care dau dovadă în aceste zile românii este impresionantă. Oamenii donează sume de bani, fiecare cât poate. În plus, mici ateliere construiesc de zor viziere din plastic, luând modelul de pe site-ul viziere.ro.

Așa descoperim că există ”îngeri păzitori” pentru medicii care s-au trezit în lupta cu noul coronavirus fără un element esențial de protecție.

Ideea realizării acestui proiect a pornit de la o nevoie presantă din spitalele românești, unde echipamentele de protecție sunt prea puține sau chiar lipsesc. După o discuție pe Facebook cu un medic, Mihai Toma a trecut la protoiparea vizierelor care azi îi ajută pe medici să salveze vieți. Vlad Măcelaru i s-a alăturat rapid și apoi au venit în proiect mulți voluntari care își pun la dispoziție resursele, timpul și învață rapid cum să facă vizierele de care au nevoie medicii din prima linie a luptei anti COVID-19 pentru a se putea proteja. După ce ideea lor s-a dovedit atât de utilă și populară în România, la mai puțin de o săptămână după demararea proiectului în țară au pornit și VIZIERE.MD pentru a-i putea ajuta și pe medicii din Republica Moldova.

“Am prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici a cărei durată de fabricare este foarte mică și din materiale care sunt ușor de procurat.

Știm că produsul există și nu ne dorim să îl reinventăm, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție”, explică ei.

Vlad Măcelaru și Mihai Toma, ”îngerii păzitori” pentru medici care au creat VIZIERE.RO, sunt oamenii de milioane ai acestei săptămâni la Europa FM și își spun povestea proiectului lor într-un interviu realizat de Toader Păun via Skype: