„Ashes Afar”, recomandarea criticii de specialitate la Festivalul Edinburgh Fringe

Cu o tradiţie începută în 1947, Edinburgh Fringe este cel mai amplu festival de teatru din lume, adunând în 2015 peste 50.000 de reprezentații ale celor peste 3.000 de spectacole.

Acolo s-au aflat în luna august și românii Bobi Pricop, Liviu Romanescu și Andreea Borțun, dar și irlandeza Crissy O’Donovan.

Spectacolul lor Ashes Afar,  o comedie neagră concepută special pentru acest proiect, urmărește povestea unui cuplu de tineri emigranți în Londra, un român și o irlandeză.

Cotidianul The Scotsman precizează: „Piesa Andreei Borțun este impregnată de senzații acute de înstrăinare și singurătate… și de foarte mult umor”. Publicaţia Edinburgh Spotlight atribuie cinci stele din cinci spectacolului, menţionând că „Ashes Afar este o piesă de teatru-experiment răscolitoare, complexă și absolut inteligentă… Jocul actoricesc al lui Crissy O’Donovan este sclipitor, precis și în forță”.

Liviu Romanescu reușește să facă din rolul Mihail o performanță de knockout. Interpretarea sa, mai ales spre finalul piesei, este de un calibru atât înalt încât nu se compară cu alți actori din Fringe,” relatează publicația Broadway Baby, care de asemenea acordă cinci stele spectacolului. „Ashes Afar este un spectacol provocator care ridică teatrul de studio la superlativ,” mai arată articolul.

În București, va mai avea loc o reprezentație la Godot Cafe Teatru pe 24 septembrie de la 19:00.

Ana Stoian a stat de vorbă cu Bobi Pricop despre experiența de la Edinburgh.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.