Confidenţialitate

ASF a decis să ridice autorizația companiei Euroins, care intră în insolvență, potrivit jurnaliștilor Libertatea

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis joi seară să ridice autorizația companiei Euroins, care intră în insolvență, potrivit unor surse ale jurnaliștilor de la Libertatea. Este așteptat un anunț oficial al ASF care nu a transmis până acum nicio reacție. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat zilele trecute că a vorbit cu șeful ASF despre situația de la Euroins avertizând că, dacă intră în insolvență, vor fi afectați mulți oameni.

2 milioane și jumătate de români sunt asigurați la compania Euroins, „care are 400 de milioane de euro lipsă față de cerința de capital de solvabilitate”, susține ziarul Libertatea care a făcut mai multe anchete privind piața asigurărilor auto.

Întrebată de ziar, Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a confirmat decizia; autoritatea și-a planificat să comunice public în această dimineață decizia, potrivit jurnaliștilor de la publicația citată.

Și jurnaliștii de la Profit.ro susțin, citând surse din piață, că ASF a decis să ridice autorizația conducerii companiei Euroins însă cu posibilitatea formulării către instanță, în perioada viitoare, a unei cereri de intrare în insolvență.

„Până la această oră Euroins România și Eurohold Bulgaria nu au fost informate despre nicio decizie ASF privind societatea”, au declarat pentru Libertatea și HotNews.ro reprezentanții Euroins România.

Oficialii ASF nu au putut fi contactați pentru declarații pe acest subiect.

Totul se întâmplă în contextul în care zilele acestea era așteptat  un raport al ASF după controlului făcut la compania Euroins, liderul pieţei RCA.

Și Premierul Nicolae Ciucă anunțase zilele trecute că în cazul în care va fi necesar, în funcție de raportul ASF, Executivul poate interveni să plafoneze preţul polițelor de asigurări, însă acest lucru trebuie făcut pe o perioadă clar stabilită, nu mai mult de câteva luni.

Foto: Shutterstock

Citește și: Euroins, una dintre cele mai importante companii de asigurări din România, amendată de ASF cu 80.000 de euro. Motivul sancțiunii | AUDIO