Confidenţialitate

Euroins, una dintre cele mai importante companii de asigurări din România, amendată de ASF cu 80.000 de euro. Motivul sancțiunii | AUDIO

Euroins, una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piața românească, a fost amendată de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Penalizarea sare de 400 de mii de lei, adică aproximativ 80 de mii de euro.

Euroins, care are peste 3,1 milioane de polițe în vigoare, a fost amendat de ASF pentru întârzieri în ceea ce privește plățile către clienții cu dosare de daună înregistrare, dar și pentru că a întârziat cu plata penalităților pentru intârzieri.

Aproximativ 80 de mii de euro este valoarea amenzi, adică aproximativ 400 de mii de lei, după cum anunță Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Sancțiuni similare au fost aplicate și către mai multe companii de brokeraj. După falimentul City Insurance, Euroins a rămas cel mai important jucător pe piața asigurărilor RCA.

„Euroins depune toate eforturile pentru a procesa cererile cât mai rapid și cât mai eficient posibil. Rezultatele schimbărilor pe care le implementăm în cadrul companiei au adus deja îmbunătățiri vizibile, întrucât primim din ce în ce mai multe reacții pozitive de la clienți. Procesăm și plătim mai mult de 12.000 de dosare de daună pe lună, pe care continuăm să le soluționăm într-un termen cât mai scurt. Subliniem că situația la care se face referire în comunicarea ASF, este doar excepțională, limitată la câteva zeci de cazuri și nu este o practică obișnuită”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: DEȘTEPTAREA: Un primar din Botoșani a cumpărat o mașină electrică de 40.000 de euro din banii primăriei

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.