Artistul rus Piotr Pavlenski a incendiat Banque de France

Artistul rus Piotr Pavlenski, care a incendiat deja porţile sediului fostului KGB la Moscova, a fost reţinut împreună cu partenera sa, după ce luni dimineaţă a dat foc faţadei sucursalei Banque de France la Paris, potrivit culturebox.francetvinfo.fr.

La ora 4 dimineaţa, pompierii din Paris au intervenit în Piaţa Bastille pentru „un foc de gunoi în aer liber, care a blocat intrarea în Banque de France”, a explicat un purtător de cuvânt.

Potrivit imaginilor transmise pe reţelele de socializare, artistul, îmbrăcat în negru, a incendiat zidul sucursalei şi a rămas în faţa uşii.

El a fost reţinut împreună cu partenera sa, Oksana Chaligiun.

„Clădirea a rămas securizată, iar sucursala nu va fi deschisă până la noi ordine”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Banque de France.

Piotr Pavlenski, care a sfidat în mod regulat Kremlinul şi care afirmă că este ameninţat de 10 ani în ţara sa din cauză unor false acuzaţii de agresiune sexuală, a obţinut în luna mai, împreună cu partenera sa, azil politic în Franţa.

În vârstă de 33 de ani, el a devenit celebru după ce a incendiat intrarea în sediul fostului KGB şi după ce şi-a prins scrotul cu cuie în pavaj, în Piaţa Roşie.

El şi-a cusut buzele în semn de susţinere pentru Pussy Riot, un grup de tinere condamnate la doi ani pentru „profanarea” catedralei Hristos-Mântuitorul din Moscova în cursul unei rugăciuni punk care îl critica deschis pe preşedintele Vladimir Putin.

Sursă foto: News.ro
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS