Arafat: Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în niciun caz să creeze probleme

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă face apel la calm şi responsabilitate, după anunţul preşedintelui privind declararea stării de urgenţă.

”În urma anunţului domnului preşedinte despre declararea stării de urgenţă, au început speculaţiile, mesajele de panică şi mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populaţiei. Au apărut afirmaţii în mass-media cum că alimentele vor fi raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă … etc. Au apărut filmări regizate de persoane care iau situaţia în glumă, arătând cum fuge un individ îmbrăcat în alb după un alt individ, insinuând că situaţia este scăpată de sub control (…) Mass-media, cei care postează pe reţelele de socializare şi fiecare dintre noi că cetăţeni responsabili va trebui să adoptăm o atitudine civică responsabilă”, a scris șeful DSU, sâmbătă seară, pe Facebook.

Acesta afirmă că ”declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în nici un caz să creeze probleme”.

”Acest subiect nu trebuie speculat şi nici politizat. Este nevoie să fim solidari şi să avem încredere unii în ceilalţi”, adăugat şeful DSU.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, sâmbătă seară, precizări despre decretarea stării de urgenţă, afirmând că vor fi avute în vedere doar acele măsuri necesare în combaterea răspândirii noului coronavirus.

”Având în vedere enunţarea în spaţiul public/mediul online a posibilelor măsuri care pot fi luate în cadrul stării de urgenţă, fără a se menţiona faptul că NU toate aceste măsuri sunt luate în mod obligatoriu, menţionăm faptul că vor fi avute în vedere DOAR acele măsuri necesare în combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19). Facem apel la responsabilitate şi în acest caz în modul de prezentare a cadrului legal şi a măsurilor care pot avea legatura cu motivul pentru care a fost anunţată decizia referitoare la starea de urgenţă”, potrivit GCS.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va decreta stare de urgenţă începând de luni.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă, că va decreta starea de urgenţă începând de luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS