Confidenţialitate

Arad: Peste 100 de vizitatori au călcat pragul celui mai mare penitenciar din România | AUDIO

La Arad, peste 100 de persoane s-au înscris pe o listă pentru a merge în cea mai mare pușcărie din România de bună voie. Oamenii au mers benevol în Peniteciarul din Arad, care este unul dintre cele mai moderne din țară. Pentru că este vorba despre o unitate cu măsuri speciale de securitate, doritorii au trebuit să se înscrie pe o listă cu locuri limitate, dar dacă vor mai exista doritori, acțiune ar putea fi reluată peste an.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce au trecut prin filtrele de securitate și și-au lăsat telefoanele afară, la intare, oamenii au fost întâmpinați chiar de către comandatul Penitenciarului Arad, comisar de poliție penitenicară Elvis Dobrescu, care le-a fost și ghid de încredere prin unitate.

„Bine-ați venit în vizită la Penitenciarul Arad, deși pare puțin comică și amuzantă această sintagmă, dar e una din situațiile cele mai fericite”, a fost mesajul de întâmpinare rostit de comisarul Elvis Dobrescu, comandantul Penitenciarului Arad.

Ajuns la cel de-al cincilea an de existență, cicruitul „Turist la tine acasă”, organizat de asociația „Arad Free Tours”, duce curioșii în locuri cu povești inedite sau mai greu accesibile, iar primul tur din acest an este „În spatele ușilor închise la Penitenciarul Arad”, care a atras peste 100 de oameni.

Deținuților li se asigură și libertatea religioasă, indiferent de confesiunea din care fac parte.

„O ocazie unică. Și sper să fie unică în viață și să fie numai ca și vizitator”, a precizat un vizitator.

„Am vrut să vadă fiica mea și prietenii ei că se poate pierde libertatea foarte ușor”, a spus o altă vizitatoare.

Vizitarea penitenciarului deschide noul sezon turistic, pentru că excursia din toamna anului trecut de la același loc a adunat mult mai multe persoane interesate decât locuri disponibile.

Turiștii nu au intrat în contact cu deținuții, dar au vizitat mai multe zone din penitenciar, inclusiv o cameră de detenție.

„Penitenciarul Arad a ajuns cel mai mare penitenciar ca număr de deținuți din țară, având astăzi 1.505 deținuți”, a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad, George Băețan.

Penitenciarul din Arad se întinde pe cca 12 ha și este unul dintre cele mai moderne din România.

Sursa foto: Ciprin Boițiu / Europa FM

Citește și: 12 pasageri ai unui zbor Qatar Airways au fost răniți din cauza unor turbulențe puternice în timpul unei curse spre Dublin | AUDIO