Confidenţialitate

Arad: Un muncitor a murit în timp ce verifica un utilaj care s-a blocat şi i-a prins capul înăuntru

Un bărbat de 51 de ani care lucra la o balastieră din judeţul Arad a murit, marţi, în timp ce verifica un utilaj cu bandă transportoare de nisip care s-a blocat în timpul funcţionării, dar a pornit brusc şi i-a prins capul.

Incidentul a avut loc, marţi, la o balastieră din localitatea arădeană Bocsig, în timp ce un angajat, în vârstă de 51 de ani, verifica un utilaj care se blocase în timpul funcţionării.

Conform unor martori, bărbatul a verificat banda transportoare de nisip şi pietriş fără să scoată utilajul de sub tensiune, iar acesta a pornit brusc în timp ce muncitorul încerca să o deblocheze.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, George Pleşca, a declarat că la sosirea echipajului de descarcerare muncitorul era decedat.

”A fost trimis la faţa locului şi un elicopter SMURD, însă victima era deja decedată. Echipajul de descarcerare a intervenit pentru scoaterea cadavrului prins în utilaj”, a spus Pleşca.

Atât poliţiştii cât şi inspectorii de muncă fac cercetări la faţa locului pentru a stabili cauzele producerii accidentului.