Confidenţialitate

Arad: Spitalul Județean suplimentează numărul paturilor COVID-19 cu 25 de locuri | AUDIO

Spitalul Judeţean Arad suplimentează cu 25 numărul paturilor dedicate pacienţilor cu COVID-19, în contextul creşterii numărului de cazuri în judeţ. În prezent, în această unitate medicală sunt internaţi 188 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 21 pe Terapie Intensivă.

„Conducerea spitalului a decis să reintroducă în circuit COVID-19 și Secția Clinică Medicina Muncii, secție situată în incinta fostului Spital Municipal Arad. Aici sunt disponibile 25 de paturi, dotate cu prize de oxigen, iar în cazul în care și aceste paturi se vor ocupa avem posibilitatea să redeschidem și Secția Clinică Medicină Internă II, situată în imediata apropiere a Secției Clinice Medicina Muncii”, a spus Simina Roz, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad.

Spitalul Judeţean are acum 212 paturi disponibile pentru pacienţii COVID-19, însă poate să suplimenteze numărul acestora, în funcţie de nevoie, până la 442, folosind locuri din alte secţii. În valul patru al pandemiei, cel mai mult au fost folosite aproximativ 350 de paturi, în luna noiembrie 2021.

Sursa foto: Unsplash / Levi Meir Clancy

Citește și: Profesorul Răzvan Cherecheș: Din aprilie, mai, categoric vom reveni la normal. Nu vă infectați inteționat cu Omicron | AUDIO