Confidenţialitate

Arad: Controale la graniță pentru găsirea migranților ilegali | AUDIO

Măsuri suplimentare la frontiera de vest a României, după ce migranții și rețele care îi trafichează pun tot mai mare presiune pe graniță în încercarea de a trece ilegal frontiera în Ungaria ca să ajungă în Spațiul Schengen și mai departe în țări din vestul Europei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Claudia Iuga:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„La nivelul punctelor de trecere a frontierei din județul Arad au fost constituite patrule mixte, formate din polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și câini de urmă și însoțire/patrulare, pentru depistarea persoanelor care încearcă să treacă fraudulos frontiera de stat a României. Atragem atenția conducătorilor de autotrenuri, ca la fiecare oprire în locurile special amenajate, să verifice integritatea sigiliilor și prelatelor.”

În județul Arad, aproape în fiecare zi, zeci de migranți sunt prinși în timp ce încearcă să treacă ilegal granița fie ascunși în camioane sau mașini mici ori chiar pe jos, peste câmp. Alte grupuri de migranți sunt descoperite în localitățile de frontieră, dar nu își pot justifica prezența în zonă.

Autoritățile atenționează că asemenea controale vor continua.

Sursa foto: IPJ Arad

Citește și: Arad: 115 migranți – depistaţi când încercau să ajungă ilegal în vestul Europei