Confidenţialitate

Arad: 115 migranți – depistaţi când încercau să ajungă ilegal în vestul Europei

115 migranți – din diferite state afro-asiatice – au fost descoperiți de polițiștii de frontieră din județul Arad când încercau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei. Unii erau solicitanţi de azil, iar alţii intraseră legal în România.

79 erau ascunşi în autocamioane şi autoturisme transportate pe o platformă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II din judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, la intervale diferite de timp, trei cetățeni turci și un român, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, respectiv al unui autoturism înmatriculat în România. Șoferii automarfarelor transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse din material plastic și profile de aluminiu pentru societăți comerciale din Slovacia, Polonia și Italia, iar cetățeanul român transporta pe o platformă două autoturisme. În compartimentele pentru marfă ale autocamioanelor, au fost descoperiţi ascunşi, în total, 79 de cetăţeni străini, iar în autoturismele de pe platformă au fost depistate alte 4 persoane.”

În urma verificărilor, s-a constatat că e vorba de cetăţeni din Siria, Etiopia, Iran, Turcia, Egipt şi Maroc.

Alți 13 migrați din Bangladesh au fost descoperiți într-o autoutilitară cu numere de Serbia, în apropierea punctului de trecere a frontierei Nădlac 1. Iar 19 cetăţeni din Pakistan, Sri Lanka şi India au încercat să treacă granița în Ungaria – pe jos, peste câmp.

Migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferii – pentru trafic de migranți.