Confidenţialitate

Cazul bărbatului de 32 de ani, decedat după ce ar fi fost bătut în sediul Poliției Locale Arad: Familia cere despăgubiri de 1 milion de euro | AUDIO

Despăgubiri de 1 milion de euro cere familia bărbatului de 32 de ani din Arad, care a decedat după ce ar fi fost bătut chiar în sediul Poliției Locale din oraș. Banii sunt solicitați de la polițistul local acuzat de tortură și de la primărie, în subordinea căreia se află Poliția Locală. Între timp, reprezentanții Poliției Locale arădene spun că și-au reorganizat modul în care fac intervenții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurori, polițiști și avocați s-au adunat în curtea sediului Poliției Locale din Arad pentru a reconstitui modul în care s-a desfășurat faptele. La fața locului a fost adus și polițistul local de 29 de ani, care este arestat preventiv.

Procuror Criminalist – Pavel Palcu – din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Arad: „A recunoscut numai că l-a lovit, nu toate loviturile. Cred că vrea doar o schimbare de încadrare”.

Familia victimei cere daune de 1 milion de euro

Avocatul familiei – Cosmin Todorescu: „Familia a decis să se constituie parte civilă și să introducă în cauză, în calitate de parte responsabilă civilmente Municipiul Arad prin reprezentant legal – a fost vorba despre primar”.

Ridicat de pe stradă pentru că ar fi fost agresiv cu trecătorii, bărbatul, care avea organismul slăbit de la consumul de substanțe halucinogene din pungă, ar fi fost bătut crunt și a suferit mai multe leziuni. Între altele, ruptură de cord, decedând în scurt timp, în spital.

Directorul Poliției Locale Arad, Adrian Toma: „Atât eu, cât și colegii mei, foarte triști ca urmare a acestei situații. E un incident care nu caractrizează prestația colegilor mei”.

Dosarul în care polițistul local este acuzat de tortură va fi trimis în judecată.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Puiu Mironescu este la un pas de a fi eliberat condiționat. El a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru terorism