Confidenţialitate

Puiu Mironescu este la un pas de a fi eliberat condiționat. El a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru terorism

Interlopul nemţean Ioan Dumitru (Puiu) Mironescu ar putea fi eliberat conditionat. Judecătoria Vaslui a admis atât cererea acestuia cât și propunerea formulată de Comisia pentru liberare condiţionată a penitenciarului. Hotărârea instanței nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de trei zile de la comunicare.

În 2016, Puiu Mironescu, lider al lumii interlope din Piatra Neamț, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 15 ani de închisoare pentru terorism, după ce ar fi plătit mai multe persoane pentru a amplasa o bombă sub maşina unui rival, Bogdan Mararu.

În noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, în jurul orelor 02:20, membrii grupării conduse de Mironescu au amplasat o bombă sub masina lui Mararu, cu intentia de a o detona la punerea în mişcare a autoturismului.

Atentatul a fost însă dejucat de autorităţi, iar cele patru persoane prinse au fost condamnate la închisoare între 7 si 15 ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între momentul atentatului şi cel al reţinerii lui Mironescu, un bărbat care a fost confundat cu Puiu Mironescu a fost împuşcat de mai multe ori într-o parcare subterană din Bucureşti de catre Vitalie Proca, un basarabean plătit în acest scop de fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, condamnaţi ulterior la închisoare pentru instigare la tentativă de omor.  Cei doi erau fraţii lui Gheorghe Mararu, ucis cu mai multe focuri de armă în noiembrie 2010, în Piatra-Neamţ, de un apropiat al lui Puiu Mironescu.

După ce va fi eliberat condiţionat, Puiu Mironescu va avea 5 ani interdicţie să revină în Piatra-Neamţ.

Foto: Shutterstock

Citește și: Ioana Ene Dogioiu, despre noua formă a Legii Pensiilor Speciale: Ce ratează această lege este că nu face din start o ordine în aceste pensii ocupaționale | VIDEO