Arad: Alcool contrafăcut cu petrol lampant găsit la un vânzător ilegal de băuturi

Intenţia unui arădean de a inventa un nou tip de alcool, pe care îl falsifica folosind petrol lampant, i-a adus dosar penal. Şi asta pentru că invenţia sa, menită să îi aducă doar câştiguri ilegale, punea şi în pericol sănătatea oamenilor.

Alcool contrafăcut cu petrol lampant. Asta au găsit Jandarmii Grupării Mobile Timişoara în urma unei razii în Arad. Conform Jandarmeriei, un bărbat de 43 de ani a fost depistat în timp ce comercializa alcool, iar în urma cercetărilor, jandarmii au găsit o dependinţă în care bărbatul falsifica alcool de provenienţă sârbească. Conform declaraţiei bărbatului, aceasta folosea petrol lampant combinat cu apă pe care apoi îl vindea în pet-uri cu etichete de alcool sârbesc. Jandarmii au confiscat 50 de litri de alcool contrafăcut şi au sesizat Poliţia Arad pentru săvârşirii infracţiunii de falsificare sau substituire de alimente sau alte produse.
În cadrul aceleaşi razii, jandarmii au mai depistat 5 bărbaţi care comercializau ţigări de contrabandă. Aceştia au primit amenzi cuprinse între 20.000 şi 100.000 de lei, iar în final, jandarmii au confiscat 15.700 de ţigarete de contrabandă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS