Confidenţialitate

Aproape 24 de tone de deșeuri ce urmau să intre ilegal în țară, oprite de Garda de Mediu la Nădlac 2

Aproximativ 24 de tone de deșeuri metalice și de cauciuc au fost oprite de la intrarea în România de către comisarii Gărzii de Mediu Arad și polițiștii de frontieră de la Nădlac 2 autostradă, pentru că transportul era ilegal.

Conform unui comunicat transmis de Garda de Mediu Arad, deşeurile, care se aflau într-un TIR, proveneau din Ungaria şi erau destinate unei companii din Caraş-Severin, care însă nu era înregistrată în Registrul Administrației Fondului pentru Mediu, unde se notifică tranzacțiile cu deșeuri, şi implicit nici transportul nu era notificat.

Deşeurile erau amestecate: pe lângă cele din fier și oțel, în TIR au fost găsite şi deşeuri din cauciuc, aluminiu şi material textil.

Comisarii Gărzii de Mediu și polițiștii de frontieră din județul Arad au oprit, în ultimele săptămâni, mai multe transporturi ilegale de deșeuri care urmau să fie introduse în România.

De exemplu, în ziua de 5 iulie, autoritățile au oprit 15 tone de deșeuri de haine second-hand de la intrarea în România.

Citește și: Incendierea și îngroparea deșeurilor devin infracțiuni, pedepsite cu dosar penal și închisoare de la 3 la 5 ani | AUDIO

Foto: Arhivă