Confidenţialitate

Incendierea și îngroparea deșeurilor devin infracțiuni, pedepsite cu dosar penal și închisoare de la 3 la 5 ani | AUDIO

Incendierea și îngroparea deșeurilor devin infracțiuni. Cine va fi prins se poate alege cu dosar penal și închisoare de la 3 la 5 ani – a stabilit Guvernul astăzi, printr-o Ordonanță de Urgență. Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a explicat în ce condiții se ajunge la pedeapsa cu închisoarea.

„În cazul îngropărilor, dacă cineva vrea să ascundă deșeuri și îngroapă orice cantitate de deșeu și se demonstrează acest lucru, dosar penal și închisoare de la 3 la 5 ani. În cazul în care cineva incendiază deșeuri și poluează aerul prin această incendiere, la fel, închisoare de la 3 la 5 ani de la prima abatere. Se face dosar penal, se cercetează și mai departe este decizia instanței. Va intra în vigoare imediat după apariția în Monitorul Oficial, săptămâna aceasta”, a spus ministrul Mediului.

Ministrul Mediului a adăgat că au fost majorate amenzile pentru abandonarea deşeurilor.

Astfel, amenda pentru persoană fizică începe de la 10.000 de lei pentru deşeurile abandonate, până la 20.000 de lei, iar pentru persoanele juridice de la 50.000 de lei până la 70.000 de lei, amendă contravenţională.

Sursa foto: Unsplash / OCG Saving The Ocean

Citește și: Budăi: Șomaj tehnic de 75% din salariu pentru românii care lucrează pentru companii afectate de sancțiunile impuse Rusiei

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.