Aplicația datorită căreia nu îți va mai fi teamă să mergi pe jos noaptea (VIDEO)

Cinci studenți de la Universitatea din Michigan au creat o aplicație numită Companion, disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android, care te ajută să nu rămâi singur când trebuie să faci un drum noaptea, de exemplu, printr-o zonă pe care n-o cunoşti.

Practic, eşti urmărit şi asistat live, pe smartphone, de un amic căruia îi trimiţi o cerere prin această aplicaţie. Cineva îţi ţine companie în mod virtual, urmărindu-te live prin GPS pe traseu.

Poți trimite cereri către mai multe persoane, în cazul în care prima variantă nu e disponibilă la momentul respectiv.

Nu este necesar ca persoana pe care te bazezi să aibă aplicația instalată.

Cei contactați primesc un mesaj text, care conține un hyperlink. Accesarea acestuia va deschide o pagină web cu o hartă interactivă, care le arată utilizatorul deplasându-se către destinația setată.

Dacă acesta se abate de la drum, cade, este împins, începe să alerge sau orice altceva asemănător, aplicația detectează modificările mișcărilor și întreabă utilizatorul dacă este în regulă. Dacă acesta nu confirmă în 15 secunde, aplicația va transforma telefonul într-un sistem personal de alarmă, care va emite sunete foarte puternice și va oferi opțiunea de a suna imediat la Poliție.

De asemenea, există un buton “Mi-e frică” – iar acesta poate fi apăsat atunci când utilizatorul se află într-o zonă în care se simte nesigur. Creatorii aplicației au vrut ca aceasta să fie destinată campusurilor studențești, dar utilizarea acesteia s-a extins rapid.

 

sursa: playtech.ro