Confidenţialitate

Apelurile la 112 ar putea fi localizate cu mai multă exactitate de către autorități | AUDIO

Apelurile la 112 ar putea fi localizate cu mai multă exactitate de către autorități. Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență cu măsuri în acest sens. Sistemele de localizare vor funcționa doar în momentul în care apare o situație urgentă și vor fi fi disponibile și pe telefoane vechi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noul sistem de localizare ar urma să restrângă de aproximativ 25 de ori aria de localizare a unei persoane care sună la 112, mai exact, va avea o precizie de câteva zeci sau sute de metri.

Localizarea se va realiza atât din telefonul mobil cât și din rețea. În prezent, aproape toate apelurile la serviciile de urgență sunt localizate prin intermediul celulei GSM la care este conectat telefonul, a GPS-urilor și a senzorilor din telefoanele inteligente care oferă arii de localizare mai mari de 12 kilometri pătrați pentru 58% dintre situații, respectiv mai mari de 50 kilometri pătrați pentru 25% dintre acestea.

Prin Ordonanța adoptată se vor realiza configurații la rețelele de comunicații ale operatorilor publici de telefonie mobilă astfel încât să poată determina cu acuratețe crescută coordonatele geografice ale locului de unde se sună la 112 – a anunțat ministrul Cercetării și Digitalizării – Sebastian Burduja. Acest proces se va realiza în mai multe etape.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pedeapsă redusă pentru fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu | AUDIO