Confidenţialitate

Pedeapsă redusă pentru fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu | AUDIO

Înalta Curte l-a condamnat definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru luare de mită în trafic de influență în dosarul privind reabilitarea tronsonului de cale ferată București-Constanța. Inițial, primise o pedeapsă de 8 ani și jumătate după gratii. În același dosar, fostul parlamentar Cristian Boureanu a fost achitat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sebastian Vlădescu, ministru al Finanțelor între 2009 și 2010, îm guvernul Boc s-a ales cu pedeapsă redusă de la 8 ani și jumătate la 7 ani și 4 luni, după ce a intervenit prescrierea în cazul infracțiunii de trafic de influență. Acesta a fost condamnat doar pentru luare de mită.

Aproape 20 de milioane de euro a fost mita primită de ministrul Vlădescu și de alți angajați din minister, printre care secretarul de stat Constantin Dascălu și Mircea Costea, cumnatul lui Mircea Geoană și fost director al Eximbank.

Ca să câștige o licitație pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată București-Constanța, o firmă austriacă s-a angajat să le dea oficialilor din Ministerul Finanțelor un comison de 3,5 la sută din sumele încasate de la stat.

Directorul firmei austriece a încheiat un acord de recunoaștere a vinovățiri cu DNA, și a scăpat cu 3 ani de închisoare cu suspendare, plus plata a 1,1 milioane de euro.

În același dosar, fostul deputat Cristian Boureanu a fost achitat, după ce în prima instanță primise peste 4 ani de închisoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Citește și: Puiu Popoviciu în dosarul „Băneasa”: Curtea de Apel București a decis să suspende pedeapsa de 7 ani | AUDIO