Confidenţialitate

Apel la calm în Franța după ce un adolescent a murit într-un incident cu poliția | AUDIO

Guvernul francez face apel la calm după moartea unui adolescent de 16 ani  într-un incident cu poliția. Aflat pe motocicletă, băiatul s-a ciocnit cu o maşină de poliţie pe o şosea de lângă Paris şi a murit câteva ore mai târziu la spitalul Beaujon din Clichy din cauza rănilor suferite.

Două anchete au fost deschise în acest caz. Procurorii investighează acuzaţiile Poliţiei potrivit cărora tragedia a fost cauzată de refuzul motociclistului de a ceda trecerea. Adolescentul nu a oprit în timp ce se deplasa cu motocicleta de-a lungul trotuarului şi, într-o intersectie, s-a lovit de o maşină a poliţiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”El a fost văzut de un echipaj cu puțin înainte de accident”, dupa cum a declarat Tony Vallée, delegat al unității 78 de Poliție, citat de BFMTV. Cei doi ofițeri care conduceau vehiculele implicate au fost reținuți în aşteptarea unei anchete pentru omor prin imprudenţă, potrivit Parchetului din Versailles.

Accidentul s-a produs la Elancourt, în departamentul Yvelines, la vest de Paris. În urma morții adolescentului – a cărui etnie nu a fost comunicată – BFMTV a aflat de la o sursă apropiată de acest caz – că va fi mobilizată  unitatea de elita a poliției, specializată pentru a răspunde eventualelor  tulburări ale ordinii publice, cu atât mai mult cu cât mâine Franţa va găzdui Cupa Mondială de Rugby.

Acum două luni, moartea unui alt tânăr de origine nord-africană la un control în trafic în suburbia pariziană Nanterre a declanşat cinci zile de revolte şi jafuri în toata Franta.

Sursa foto: Shutterstock