Confidenţialitate

Antrenorul Părinților: Importanța cititului cu voce tare, chiar și pentru copiii care știu să citească singuri | VIDEO (P)

Mirela Retegan și Gáspár György vorbesc, în această ediție Antrenorul Părinților, despre importanța cititului cu voce tare, chiar și pentru copiii care știu să citească singuri.

“Importanța cititului cu voce tare indiferent de vârsta copilului, că vorbim de un copil care merge la grădiniță, de un școlar mic sau de un pre-adolescent, toată această paletă de vârstă, de etapă de dezvoltare, este bine să includă și cititul cu voce tare și, într-adevăr, mulți dintre noi adulții avem tendința să spunem că dacă voi citi eu în locul copilului, el va fi un pic mai confortabil, nu va avea disponibilitate de a citi de unul singur. Ei bine, studiile de specialitate ne arată exact opusul.

Acei copilași care au în jurul lor părinți, bunici, îngrijitori, care le citesc cu voce tare, au un vocabular mult mai bine dezvoltat, își păstrează atenția, preocuparea, deschiderea față de lectură și, de asemenea, se simt mult mai iubiți de către adulții din jurul lor decât acei copilași care nu au posibilitatea de a le citi cu voce tare”, explică Gáspár György

“Vocea e singura care nu se schimbă toată viața. Sunt fascinată că întâlnesc oameni pe care nu i-am văzut de foarte mulți ani, pe care nu-i mai recunosc după fizionomie și în momentul în care încep să vorbească, mă reconectez cu ei imediat. Iar cu copiii, eu pe scenă sunt îmbrăcată într-un fel, sunt costumată, sunt în lumina reflectoarelor. Dacă mă întâlnesc cu ei pe stradă, sunt situații în care nu mă recunosc și în momentul în care încep să vorbesc, reacția lor este “Tanti prezentatoarea!”, pentru că asociază imediat vocea cu imaginea.

Dacă vrei să rămână în sufletul copilului tău vocea ta, timbrul tău, care să-i dea sentimentul de siguranță și de căldură, citește-i seara povești”, spune Mirela Retegan.

Pentru a alimenta pofta bună pentru povești frumoase, de la Kinder Felie de lapte avem în emisiunea de la Europa FM și o ghicitoare sub formă de cântecel, iar părinții  sunt invitați pe site-ul Kinder să completeze răspunsul.

Dacă scrieți despre ce poveste este vorba puteți câștiga unul dintre cele 10 vouchere săptămânale pentru cărti, fiecare în valoare de 100 de lei. Pentru și mai multe povești de citit celor mici!