Antelope, costumul inteligent de sport care te ajută să faci mușchi doar pentru că-l porți (VIDEO)

20 de minute de antrenament într-un costum Antelope echivalează cu 3 ore de antrenament convențional.

În 4 săptămâni de antrenament, performanțele fizice generale pot fi îmbunătățite cu 30%, abilitățile de sărituri cu 20%, volumul masei musculare cu 10%.

Funcționează prin stimularea electrică a mușchilor.

Pe piață sunt tot soiul de dispozitive care fac asta – centuri sau perechi de electrozi care se pun pe un mușchi și, prin descărcări electrice în curenți slabi, îl determină să se contracte ritmic. E cam același principiu când îți încordezi tu mușchiul, că tot cu electricitate faci asta – bioelectricitate, la comanda creierului, doar că acum e un dispozitiv extern care rezolvă problema.

Antelope e un costum elastic, mulat care conține sute de electrozi plasați strategic pe anumite grupe musculare – pe abdomen, pe coapse, pe deltoizi, pe gambe sau pe bcepși, pe dorsali, în general pe mușchi mari, 8 grupe musculare.

Îl activezi cu o apăsare de buton pe un dispozitiv mai mic decât un pachet de cărți și el își începe treaba.

Cum e senzația? “E ca și cum ai da cu un duș cu presiune pe piele de la mică distanță”, zic inventatorii.

Invenția a fost deja premiată la numeroase conferințe de tehnologie și sport, prototipul există, finanțarea e asigurată – au obținut 1 milion de dolari, de 8 ori mai mult decât ceruseră. Costumul întreg va costa destul de mult, cam 1600 de euro, dar poate fi cumpărat și pe bucăți.