ANM: Vreme închisă şi precipitaţii mixte sâmbătă și duminică

Vremea va rămâne închisă la nivelul întregii ţări în aceste zile, iar precipitaţii mixte se vor produce în mai multe zone, inclusiv în Bucureşti.

Sâmbătă, în majoritatea regiunilor, cerul va fi mai mult noros, dar în special în vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi la munte, cu precipitaţii mixte în Maramureş şi Transilvania, dar şi în zona montană exceptând nordul Carpaţilor Orientali unde vor predomina treptat ninsorile.

„În celelalte regiuni, local, vor fi mai ales ploi slabe şi în continuare pe spaţii mici rămân condiţii ca trecător să apară şi poleiul. Regimul termic va continua să crească. Practic, maximele vor fi cuprinse, la nivelul întregii ţări, între 2 şi 10 grade, iar minimele între -1 şi 6 grade, deci o vreme caldă pentru data din calendar. În plus, vântul va sufla moderat cu intensificări în majoritatea regiunilor”, a declarat pentru Agerpres, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Tot sâmbătă, în Capitală, vremea se încălzeşte uşor. Maxima se va încadra între 3 şi 4 grade, iar minima între 1-2 grade, dar se menţin condiţiile de ceaţă, asociată trecător chiar şi cu burniţă sau ploaie slabă.

Pentru ziua de duminică, prognoza de specialitate arată că vremea va deveni mai caldă decât în mod obişnuit, mai ales în partea de sud şi sud-vest a ţării, cu maxime la nivelul întregii ţări între 2 şi 10 grade. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a ţării, dar numai pe arii restrânse o să apară ploile, iar la munte precipitaţiile mixte.

„În partea de sud a ţării sunt şanse ca printre nori să apară şi soarele. Vântul ca sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, dar local şi în zonele mai joase de relief din sud şi din est”, a precizat Mihai Timu.

În zona Capitalei, duminică, există şanse să apară şi soarele, iar valorile termice estimate ziua vor ajunge spre 7-8 grade Celsius.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS