ANM: Urmează două zile cu temperaturi specifice zonei tropicale

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în România urmează două zile cu temperaturi specifice zonei tropicale și începutului de iulie.

Joi, maximele din termometre vor urca spre 30 de grade Celsius, în special în sud-vestul și nord-vestul țării, în centru, în zonele de deal, dar și în București.

Și nopțile vor fi călduroase, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă, de la ANM.

”Ziua de joi va veni cu temperaturi ce vor depăși frecvent pragul de 25 de grade, pentru că acesta este pragul climatologic al unei zile de vară. Așteptăm în mod concret temperaturi în orele amiezii, joi, cam între 21 și 30 de grade. În cursul nopților, valorile termice sunt și ele din ce în ce mai ridicate. Sunt așteptate temperaturi care să nu coboare sub 17, posibil chiar 18 grade.”, spune Gabriela Băncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După aceste zile călduroase, treptat, vor reveni însă și ploile.

”Această masă de aer tropical merge cu caracteristicile până la capăt, pentru că instabilitatea atmosferică se va dezvolta în special în orele amiezilor și a serilor, cu precădere în zonele montane, dar nu numai. Vorbim despre dezvoltări noroase, averse, descărcări electrice, ușoare intensificări ale vântului. Iar pe parcursul zilei de joi, vineri și chiar și sâmbătă cresc foarte mult condițiile de apariție a grindinei.” a precizat Gabriela Băncilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS