Confidenţialitate

ANM: Ploi puternice în următoarele ore. Cod portocaliu în Prahova, Buzău și Vrancea. Ninsori în Dâmbovița | AUDIO

Ploi puternice în următoarele ore. Meteorologii au emis o alertă de cod portocaliu pentru județele Prahova, Buzău și Vrancea. Avertizarea este valabilă și pentru zona de munte a județului Dâmbovița, unde sunt anunțate ninsori.

„Aici ne așteptăm să se strângă în acest interval cantități de apă, de precipitații însemnate în general de peste 50 – 60 de litri pe metru pătrat. Vorbim de ploi, dar în zona de munte a acestor județe, în special la altitudini de peste 1000 de metri – acolo vor predomina ninsorile și se va depune un strat de zăpadă consistent și tot acolo vor fi și intensificări ale vântului cu rafale de peste 70 – 90 de kilometri la oră, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității”, a explicat Mihai Timu, meteorolog ANM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În același timp este în vigoare și un cod galben de ploi și ninsori pentru județele din nordul Olteniei, sudul Moldovei, dar și pentru Argeș, Dâmbovița, București și Ialomița. Pe crestele Carpaților vor fi, de asemenea, ninsori.

„Mai este în vigoare și un cod galben pentru nordul Olteniei. De asemenea, nordul-centrul Munteniei și în zonele montane aferente. Ne așteptăm să se strângă cantități de apă de 25-30 de litri pe metru pătrat și, pe arii restrânse, de 40-50 de litri pe metru pătrat cu remarca că în zonele joase vor fi ploi. Din nou, în zonele montane aferente – la peste 1000 de metri – vor predomina ninsorile”, a mai spus Mihai Timu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Suedia: Vom iniția un vot pentru aderarea la Schengen a României și Bulgariei doar după un acord cu țările care se opun | AUDIO