Confidenţialitate

Suedia: Vom iniția un vot pentru aderarea la Schengen a României și Bulgariei doar după un acord cu țările care se opun | AUDIO

Un vot privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen va fi inițiat de Suedia doar după un acord cu țările care se opun. Afirmația aparține unui oficial suedez, țară care a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am început consultări bilaterale cu părțile afectate, dar nu pot spune când aceste discuții vor oferi ocazia de a repune chestiunea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen” – spune ambasadorul Suediei la Uniunea Europeană.

Lars Danielsson afirmă că decizia depinde mai ales de părțile implicate, de aceea Suedia nu va iniția un vot privind aderarea fără un acord prealabil cu statele ce ce se opun.

„Nu vedem niciun sens în a pune subiectul pe agendă înainte de a fi clar că există o şansă rezonabilă de a obţine aprobarea” – a punctat oficialul suedez.

Este vorba despre Austria și Olanda, care au blocat aderarea României și Bulgariei la Schengen. Pentru un vot favorabil e nevoie de un vot unamin în rândul statelor membre.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Statul ar urma să plătească pentru eliberarea noilor cărți de identitate electronice cu bani din PNRR