ANM: Mai puține ninsori, dar revine gerul

Vremea continuă să fie geroasă în acest weekend, mai ales noaptea și în jumătatea de est a țării. Ninsorile nu vor mai fi însă semnificative, iar vântul va sufla cu putere doar pe crestele munților.

”Sâmbătă vremea va fi rece în continuare în toată țara, cu temperaturi maxime negative, cele mai scăzute spre minus 6, minus 7 grade în partea de nord și centru a țării, în general între minus 5 și minus un grad în rest, cu valori ușor mai ridicate pe litoral.

Sâmbătă noapte, vom avea din nou vreme geroasă, cu valori de minus 10 grade și mai coborâte în sud-estul și centrul țării, pe arii mai extinse în Muntenia și în zona continentală a Dobrogei. În partea de nord și de nord – est, temperaturile vor fi ușor mai ridicate, cu valori de minus 5 și minus un grad”, a declarat pentru Europa FM, Alina Șerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie.

Duminică se încălzește ușor în vest, temperaturile vor deveni pozitive, ușor peste zero grade, cel mult trei prin Banat, Crișana și în vestul Olteniei. În jumătatea de est, vor fi în continuare temperaturi mai scăzute, preponderent negative, cu valori de minus trei – minus 5 în depresiunile din Transilvania, dar și în Muntenia.

Nu mai ninge în Capitală în acest weekend. Sâmbătă, temperaturile nu vor urca mai sus de minus 4, minus 2 grade, iar noaptea vor fi chiar și minus 13 grade Celsius. Duminică vor fi temperaturi negative pe timpul zilei în condițiile unui cer temporar noros, fără precipitații.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS