ANM: Informare meteo de ploi miercuri. Sâmbătă, temperaturi chiar și de 35 de grade C

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi și vijelii.

Aceasta intră în vigoare mâine la ora 12.00 și este valabilă până joi la 3 noaptea.

Va ploua în special în sudul și centrul țării, dar și la munte. În București astfel de fenomene vor fi prezente mâine după-amiază și seara.

”În intervalul menţionat, instabilitatea atmosfericã se va accentua în sudul şi în centrul ţãrii, precum şi la munte, unde vor fi averse, frecvente descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ce vor avea trecãtor aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, cantitãţile de apã vor depãşi local 15 l/mp şi izolat 30…40 l/mp, cu precãdere în zona Carpaţilor de Curburã, Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului. Pe arii restrânse va cãdea grindinã. În restul teritoriului instabilitatea atmosfericã se va manifesta izolat, mai ales în orele serii.”, anunță ANM.

Tot de mâine temperaturile vor crește în toată țara.

Mâine vor fi temperaturi de până la 32 de grade, cu 30 de grade în București. Sâmbătă, meteorologii anunță maxime chiar și 35 de grade, iar în București 34 de grade. Și pe litoral sunt așteptate temperaturi de până la 27 de grade,  spune Maria Tomescu de la ANM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS