ANM: Informare meteo de ninsori consistente la munte, vânt puternic și răcire

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o informare meteo de ninsori consistente la munte, vânt puternic și răcire a vremii. Informarea intră în vigoare marți dimineață la ora 09.00 și e valabilă până joi la ora 18.00.

Meteorologii spun că „se vor semnala precipitaţii în toată ţara”.

”Vor fi ploi, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie), în estul şi în sud-estul Transilvaniei şi în jumãtatea de nord a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte. La munte vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali şi de Curburã.”, anunță ANM.

În sudul, estul şi centrul țării  se vor cumula, în special în data de 23 martie, cantitãţi de apã de 15…25 l/mp, iar local, mai ales în zona de deal, peste 30 l/mp.

”Vântul va avea intensificãri temporare, cu precãdere pe parcursul zilei de  23 martie, în majoritatea zonelor, cu rafale de peste 55…60 km/h în regiunile sudice şi la munte.”

Cel mai mult va ploua în sudul, estul şi centrul țării, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă de la ANM.

”Se vor semnala precipitații în toată țara. În estul și sud-estul Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei precipitațiile vor fi mixte.”

În aceste zile vor scădea și temperaturile, iar vremea va deveni mai rece pentru ultima parte a lunii martie.

 

”În regiunile sudice valorile termice vor fi extrem de modeste. Temperaturile pe care le vor arăta termometrele, asociate cu intensificările de vânt vor duce la valori în mod real resimțite de corpul uman destul de apropiate de pragul de îngheț.”, a mai spus Gabriel Băncilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS