Confidenţialitate

ANM: Cod roșu de ploi abundente și inundații până sâmbătă la ora 12:00 pentru județul Caraș-Severin | AUDIO

Județul Caraș-Severin se află sub cod roșu de ploi abundente și inundații până mâine la prânz. La nivelul Instituției Prefectului a fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență și au fost diuspuse măsurile necesare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit avertizării emise de Administrația Națională de Meteorologie, până mâine la ora 12:00 vor fi averse torențiale și abundente.

În intervale scurte de timp și prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de până la 80 de litri pe metrul pătrat.

De asemenea, până mâine la ora 14:00 și Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis un cod roșu, ce vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

Pot fi viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite sau posibile depăşiri ale cotelor de apărare pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș, Pogăniș, Bârzava, Nera, Cerna și Dunăre – afluenții mici.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență recomandă cetățenilor să fie precauți și să respecte măsurile de siguranță în astfel de situații.

Subprefect Cristian Gâfu:În ceea ce privește cotele barajului, suntem în situație de liniște la acest moment. Discutăm și cu specialiștii din cadrul Cetății de Apă – nici acolo nu ar trebui să avem probleme. Ce reprezintă un pericol, din punctul meu de vedere, sunt acele ploi torențiale concentrate pe anumite locuri și vin versanții la vale, lucruri care nu pot fi evitate, atunci trebuie să acționăm repede”.

Sursa foto: Sshutterstock

Citește și: Cod roșu de ploi în vestul țării. Hidrologii prognozează viituri pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundații locale | AUDIO