ANM: Cod Galben de ploi abundente și ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi abundente, precipitații mixte și ninsori la munte. Sunt vizate 21 de județe.

Atenționarea intră în vigoare mâine dimineață la ora 08.00 și e valabilă până joi la ora 11.00.

”În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor va cuprinde toatã ţara dinspre sud-vest. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie) şi în prima parte a zilei de joi (24 martie) în estul şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi vestul Moldovei, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare.”, anunță ANM.

La munte va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă.

”În zona montanã vor predomina ninsorile, mai abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde se va depune strat nou de zãpadã.  În sudul Banatului, zona deluroasã din Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei se vor cumula 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.” a mai anunțat ANM.

Meteorologii mai spun că ”în sudul şi sud-estul teritoriului ( inclusiv în zona municipiului Bucureşti) se vor totaliza 15…25 l/mp, vântul se va intensifica şi temporar vor fi rafale de peste 50…60 km/h. Vremea va deveni rece pentru ultima decadã a lunii martie în majoritatea zonelor. Cantitãţi de apã de 10…20 l/mp se vor cumula local în sudul ţãrii şi în cursul zilei de marţi (22 martie).”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS