Confidenţialitate

ANM: Avertizări de vreme severă pentru următoarele ore

ANM a emis, duminică, o avertizare nowcasting, cod galben de vânt puternic și ninsoare, până la ora 11.00, în zonele de munte ale județelor Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va prezenta intensificări ce vor atinge și depăși la rafală 80…90 km/h, spulberând și viscolind zăpada, reducand vizibilitatea sub 50 de metri.

Tot până la 11.00, vizate sunt zonele de munte ale județelor Bistriţa-Năsăud și Maramureş. Aici, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va prezenta intensificări care la rafală vor atinge şi depăși 70…90 km/h, viscolind ninsoarea, determinând scăderea vizibilităţii.

Un cod galben de vânt puternic, asociat cu ninsoare, este în vigoare până duminică, la ora 14.00, în zonele de munte ale județelor Neamţ și Suceava, zone în care vântul va prezenta intensificări ce vor atinge și depăși la rafală 90..100 km/h, spulberând și viscolind zăpada.

Tot până la 14.00, în zona montană înaltă a județelor Mehedinţi, Gorj și Vâlcea vântul va prezenta intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80-90 km/h viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.