Confidenţialitate

ANM a extins codul portocaliu de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie a extins codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente.

Avertizarea este în vigoare între 29 mai, ora 14.00 – 30 mai, ora 03.00.

În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50…90 l/mp.

Mai ales după-amiaza și seara, cu precădere în jumătatea sudică a Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii puternice (viteze de 75…90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

De asemenea, între 29 mai, ora 10.00 – 30 mai, ora 10.00, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.