Confidenţialitate

ANM a emis un cod galben de ploi în vestul țării, pe fondul unui val de aer cald ce va aduce temperaturi de 15 grade în unele zone | AUDIO

Cod galben de ploi în vestul țării. Alerta intră în vigoare de vineri după amiază în județe ca Timiș, Bihor, Arad, Mehedinți și Satu Mare și Maramureș, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Pe alocuri vor fi și descărcări electrice. Alina Șerban, meteorolog ANM:

„Vizează ploi însemnate cantitativ, valabil din această după-amiază până mâine după-amiază, 17 decembrie, la ora 12.00. În Banat, Crișana, Maramureș, în N-V Olteniei și la munte vor fi ploi însemnate cantitativ astfel încât se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25-30 litri/metru pătrat, iar pe arii restrânse, în special în zona Carpaților Occidentali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali 40-60 litri/metru pătrat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vreme caldă petru această perioadă, cu maxime care pot ajunge și la 15 grade în anumite regiuni:

„Ne regăsim sub influența unei mase de aer cald ce determină temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă atât astăzi, vineri, cât și sâmbătă. Astăzi valori maxime de peste 10 și până la 15-16 grade în regiunile vestice, nord-vestice, centrale și sud-estice, iar mâine în jumătatea de sud-est a teritoriului, poate chiar izolat ușor mai ridicate decât astăzi. După acest interval vom intra din nou într-un proces de răcire chiar accentuată a vremii ce se va resimți în toate regiunile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Șoferii de tir stau la o coadă de 30 km pentru a intra în Ucraina. Mulți spun vor face Crăciunul la volan pentru că nu au timp să revină | GALERIE FOTO