Confidenţialitate

Angajații Fiscului vor primi bonusuri din banii recuperați

Din 2018, Fiscul va putea să rețină 15% din sumele recuperate, din care să le acorde premii angajaților care au “un grad scăzut de satisfacție față de condițiile de muncă”.

Este un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor, care – prin bonusurile pe care vrea să le ofere angajaților ANAF – speră să îi motiveze pe aceștia să crească gradul de colectare.

Ministerul Finanțelor susține că “în primele trei trimestre ale acestui an, peste o mie de angajați au plecat din Agenția Națională de Administrare Fiscală.

ANAF își va putea păstra 15% din recuperarea următoarelor sume:

  1. a) impozite, taxe și contribuții, stabilite suplimentar prin decizii de impunere, stinse prin încasare, compensare sau executare silită;
  2. b) obligații fiscale accesorii stabilite de organele fiscale, stinse prin încasare, compensare sau executare silită;
  3. c) valoarea sumelor încasate din valorificarea bunurilor confiscate prin procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală;
  4. d) repararea prejudiciului material și sume confiscate prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală care au la bază sesizări ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală, stinse prin încasare, valorificare sau executare silită.