Confidenţialitate

Andrzej Duda a mers la ferma din Polonia, unde o rachetă de război a ucis două persoane. Accidentul a fost neintenționat, a reiterat acesta

Președintele polonez a vizitat ferma de la granița cu Ucraina, unde o rachetă de război a ucis două persoane. Andrzej Duda a reiterat că incidentul a fost un accident neintenționat. Între timp, specialiștii ucraineni se vor alătura comisiei internaționale care efectuează ancheta în Polonia.

Potrivit investigatorilor polonezi, sistemul de auto-distrugere a unei rachete a apărării anti-aeriene a Ucrainei nu a funcționat.

Președintele ucrainean și-a nuanțat poziția vehementă. Volodimir Zelenski a spus că așteaptă rezultatele anchetei, la care vor lua parte și experți trimiși de Kiev.

Zelenski a declarat ca nimeni nu stie ce s-a intimplat cu exactitate acolo, insa este sigur că a fost o rachetă rusească iar armata ucraineana a tras cu sistemele de apărare anti-aeriană.

Doar după anchetă se vor putea trage concluzii despre ce rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei, a spus președintele ucrainean.

„Există o mulțime de dovezi că una dintre rachetele care trebuiau să doboare racheta rusă nu a lovit ținta, sistemul de auto-distrugere nu a funcționat, iar această rachetă, din păcate, a dus la tragedie”, a declarat șeful Biroului pentru Politică Internațională din cadrul cancelariei președintelui polonez.

Andrzej Duda spunea zilele trecute că a fost vorba despre o rachetă S-300 veche, fabricată în Uniunea Sovietică, neexistind nicio dovadă că a fost lansată de partea rusă.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cristian Diaconescu: Dacă NATO trece cu vederea incidentul din Polonia, există posibilitatea unui incident similar sub steag fals care să genereze o problemă extrem de complicată | VIDEO