Confidenţialitate

Prof. Țăranu: Înainte de Paște, s-a văzut că Guvernul nu poate lua decizii clare

Profesorul Andrei Țăranu crede că scăderea PNL în sondaje este cauzată de incapacitatea de a lua decizii clare din primul moment, mai exact a inconsecvenței.

“[Datele barometului Europa FM n. red] prind foarte bine și surprind perioada în care au existat bâlbele legate de felul în care se desfășoară slujbele de Paști și felul în care sunt spuse în aplicare ordonanțele militare. În perioada respectivă, a fost o tensiune destul de puternică între Guvern și președinte. [Oamenii] au văzut că Guvernul nu poate lua decizii clare, că le schimbă după o seară pe alta.

Al doilea subiect: Inițial, premierul a spus că vom avea o scădere a salariilor bugetarilor, petru ca apoi ministrul de Finanțe a spus că acest lucru nu se va întâmpla, iar în final lucrurile să fie lăsate în suspensie. După cum ați văzut că nici măcar președintele nu a răspuns, alatăieri [marți – n .red] la acest subiect. Și astea sunt surprinse în acest sondaj de opinie”, este de părere Andrei Țăranu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

PNL este în scădere, cotat cu 33% din intențiile de vot, iar PSD înregistrează o creștere ușoară, la 24,8%, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS în această lună. Pro România marchează o creștere, la 8,2 la sută, față de 5,8 procente luna trecută.

Pentru PNL este a treia lună de scădere, de la un maximum de peste 47% în luna ianuarie. PSD se menține în jurul a 25 de procente, în ultimele luni, după o scădere dramatică în vara anului trecut.

USR, al treilea partid ca pondere în preferinţele alegătorilor, e în scădere, creditat cu 10,8% din opţiunile de vot ale celor care au deja o opinie. Pentru USR, e o revenire la scorul din februarie, după ce, în martie, era plasat la 12,5%. Formațiunea Plus scade luna aceasta, la 5 procente, după un maxim de 6,5 procente înregistrat luna trecută.

UDMR crește la 5,5%, de la 4,5% luna trecută. ALDE e creditat cu 4,4%, iar PMP, cu 3,4 procente, sub pragul electoral.


Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.