Confidenţialitate

Andrei Baciu: Retragerea lotului AstraZeneca este o măsură de precauție maximală | AUDIO

Vicepreședintele Comitetului Național de Vaccinare împotriva Covid 19, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu susține, la Europa FM,retragerea de la folosire, pentru moment, a aproximativ 4.000 de doze de ser Astra Zeneca, este o decizie motivată doar de precauție.

Este vorba despre seruri dintr-un lot suspendat în Italia, după ce un bărbat vaccinat a murit.

Nu există însă nicio dovadă clară că bărbatul vaccinat în Italia a murit din cauza serului, atrage atenția la Europa FM, Vicepreședintele Comitetului Național de Vaccinare:

„A existat un eveniment la câteva zile de la vaccinare, iar autoritățile din Italia încearcă să vadă dacă există vreo relație de cauzalitate. Nu există o certitudine nicăieri cu privire la existența vreunei relații de cauzalitate între vaccinare și respectivul eveniment. (…) Nu am făcut altceva decât să luăm o decizie care reprezintă de fapt o măsură de precauție maximală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vicepreședintele Comitetului Național de Vaccinare împotriva Covid 19 mai spune că AstraZeneca a promis că vineri va veni cu precizări suplimentare după ce mai multe state europene au suspendat vaccinările cu acest tip de seruri.

Pe de altă parte, oficialul Ministerului Sănătății spune că, în cazul bărbatului din Gorj, decedat după vaccinarea cu un ser Astra Zeneca, DSP a stabilit că avea alte probleme.

Anterior, președintele Comitetului Național de Vaccinare a explicat că acesta avea antecedente de infarct miocardic.

„Acolo nu a fost o relație de cauzalitate cu vaccinarea. În România s-au întâmplat numai reacții adverse minore și comune, o singură excepție, vorbim de un șoc anafilactic căruia i s-a acordat tot tratamentul necesarimediat și persoana respectivă nu a avut niciun fel de repercusiuni”, a mai declarat Andrei Baciu, la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.