Confidenţialitate

Târgu Jiu: Un bărbat a murit la o zi după ce a fost vaccinat cu ser AstraZeneca din lotul suspendat în Italia şi România

Bărbatul din Târgu-Jiu care a murit a doua zi după vaccinare, primise serul de la AstraZeneca din lotul suspect, ABV 2856.

Cu acest vaccin, din acest lot, au fost imunizate la Gorj aproape 1.500 de persoane, majoritatea fiind cadre didactice.

În vârstă de 46 de ani, inginerul din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj a decedat în urma unui infarct miocardic acut întins.

Nu se poate stabili dacă vaccinul este cauza care a dus la infarct pentru că această situație nu a fost încadrată ca moarte suspectă, ca să poată fi cercetată.

Necropsia bărbatului nu a fost făcută de medicii legiști din cadrul Serviciului de Medicină Legală, ci de Serviciul de anatomie patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu unde decedase.

Este cert, însă, că primise prima doză de vaccin AstraZeneca din lotul ABV 2856. Inginerul, fratele unui medic din Gorj, nu avea probleme de sănătate.

Bărbatul s-a vaccinat în 28 februarie, iar a doua zi, pe 1 martie, s-a prezentat la serviciu unde i-a fost rău. A suferit un stop cardio-respirator, iar după câteva ore a decedat la Terapie Intensivă.

Cu lotul suspect de AstraZeneca au fost vaccinate la Gorj aproape 1.500 de persoane, majoritatea profesori și personal didactic. Ca urmare a suspendării vaccinării cu acest ser, 3 centre de vaccinare din Gorj au fost închise pentru că în toate se află lotul suspect.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin