Andra Guți câștigă Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Locarno

Andra Guți câștigă premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Locarno, pentru rolul din „Alice T.“, regizat de Radu Muntean.

În cel de-al șaselea lung-metraj al regizorului, Andra Guți o interpretează pe Alice Tarpan, o tânără de 16 ani, cu o adolescență complicată. Premiul prestigiosului festival a fost acordat, la ediții anterioare, unor actrițe ca Isabelle Huppert, Brie Larson sau Robin Wright.

„Mă bucur mult pentru Andra. S-a aruncat cu capul înainte în filmul nostru și acum are o primă confirmare că munca și sacrificiul ei se văd pe ecran. Eu, în orice caz, i-am dat de mult premiul ăsta. A fost o plăcere să lucrăm împreună“, a declarat Radu Muntean.

La rândul său, Andra Guți mărturisește că participarea sa la filmul „Alice T.“ „a fost cu siguranță cea mai intensă perioadă a vieții mele“.

Andra Guți s-a născut la Valladolid, Spania, în 1999, și a absolvit Liceul de Arte „Dinu Lipatti” în 2018. „Alice T.“ este primul ei rol principal, rol pentru care a participat la un casting cu peste 800 de tinere actriţe. Filmările au avut loc imediat după ce Guți a împlinit 18 ani.

Cea de-a 71-a ediție a Festivalului a avut loc intre 1 și 11 august 2018. Înființat în 1946, este unul dintre festivalurile de film cu cea mai veche tradiție, fiind recunoscut ca o platformă de prestigiu pentru filmele de artă.

„Alice T.” va putea fi văzut în cinematografele din România începând cu 9 noiembrie.

FOTO: Massimo Pedrazzini

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS