Confidenţialitate

Anchetă după ce două trenuri de metrou s-au ciocnit în stația Timpuri Noi. Ministrul Transporturilor a solicitat Metrorex un raport | VIDEO

Două trenuri de metrou s-au ciocnit ușor în stația Timpuri marți seara – 27 februarie 2024. O garnitură de tren a intrat peste o linie deja ocupată de un alt tren. Nu au existat victime în urma acestui incident.

UPDATE 08:20. Anchetă după ce două trenuri de metrou s-au ciocnit în stația Timpuri Noi pe magistrala Gara de Nord – Republica

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat conducerii Metrorex un raport privind cauzele producerii acestui incident.

„După finalizarea anchetei AGIFER, îmi doresc ca managementul profesionist al acestei companii să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete! Conducerea Metrorex este selectată în baza legislației privind guvernanța corporativă, ceea ce cu atât mai mult obligă compania să aibă ca principale preocupări siguranța și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Sorin Grindeanu.

Știre inițială

„Confirmăm că a avut loc un incident feroviar la stația Timpuri Noi, pe care Metrorex deja l-a avizat la AGIFER. Urmând ca organele abilitate să investigheze evenimentul și să dispună măsurile care se impun. Unul dintre dintre trenuri a intrat pe linia ocupată de alt tren, ceea ce a produs cuplarea celor două trenuri. Menționăm că în urma acestui incident nu există victime sau pagume materiale”, transmite Metrorex.

Imagini cu cele două garnituri de metrou care s-au ciocnit ușor

Sursa foto: Amator

Sursa video: Amator

Citește și: CFR SA: Deranjamentul tehnic la bariera de la Petricani a fost remediat